- 400 gr bloemkool
- 10 gr boter
- 15 gr bloem
- 150 ml melk
- 50 gr parmezaanse kaas
- 1 eetlepel paneermeel of panko
- 1 eetlepel walnoten
- 1 eetlepel pecannoten
van leukerecepten.nl
Bloemkool met een kaassausje onder een krokant laagje met noten. Dit bijgerecht voor 2 personen duurt ongeveer 30 minuten om te bereiden.
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de bloemkoolroosjes 6 minuten voor in een pan met water. Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en meng tot een roux. Giet na 2 minuten beetje bij beetje de melk toe en roer tot een gladde saus met een garde.
Laat de kaas er in smelten. Doe de bloemkool in een ovenschaal en giet de kaassaus er over. Bestrooi met wat panko of paneermeel en de grofgehakte noten. Zet 10 minuten in de oven tot de hij iets bruin begint te kleuren, je kunt eventueel ook even de grill aanzetten.